Pineta Apartmani Novigrad

Hrvatski English Deutsch Italiano
  • Kastanija 15
    52466 Novigrad
    Hrvatska
  • +385 52 758 685
  • +385 52 726 058
  • +385 99 673 8344
  • info@apartmani-pineta.com

Novigrad

Novigrad se smjestio na zapadnoj obali Istre. Prepoznatljiv je po svojim brojnim prirodnim ljepotama te vrlo bogatoj kulturnoj baštini. Novigrad se može pohvaliti s najčišćim morem na cijelom Jadranu kao i po krasnim plažama te pristupačnoj obali. Plaže su pješčane i šljunčane a u blizini se nalaze hoteli koji posjeduju bazene, sportska igrališta te raznovrsnu gastronomsku ponudu.

Središte grada Novigrada smješteno je na otočiću koji je spojen s kopnom, tamo je i takozvana stara jezgra grada. Najveći simbol Novigrada su gradske zidine koje posjete nebrojeni turisti tokom cijele godine. Turistička tradicija grada seže u daleko 19 stoljeće. Grad je prepoznatljiv po maslinovom ulju i tradicionalnim konobama. Za vrijeme ljeta u Novigradu se može istaći srpanjski blues festival na kojem nastupaju razni izvođači iz svih dijelova svijeta.

Zaštitnici grada su sveta Marija, sveti Maksim i sveta Pelagija kome je posvećena crkva. Crkva je sačuvala fragmantan starokršćanski izgled, te se u crkvi nalazi sakralna zbirka jedina takva u cijeloj Istri. Gradske zidine iz 13 stoljeća ojačane su okruglim renesansnim kulama. Uz samo more u 5 stoljeću podignut je benediktinski samostan. Zaštitnik grada Novigrada je sveta Pelagija koja se slavi 28 kolovoza.

Zbog blizine gradova Poreča, Umaga i Buja mnogi turisti rado svrate u Novigrad ukoliko se nalaze u neki susjednim gradovima i to upravo zbog njegove bogate povijesne vrijednosti. Grad broji svega četiri tisuće stanovnika.

Novigrad Novigrad Novigrad Novigrad